21 Δεκ 2012

Χριστουγεννιάτικες Ηπειρώτικες τηγανίτες σε πλάκα


Αρκετές μέρες πριν τα Χριστούγεννα διαλέγουμε μια ωραία πλάκα ακονίσια, 40 εκ. X 40 εκ. και πάχος 3,5 εκ. , που να αντέχει σε υψηλή θερμοκρασία και τη βάζουμε στο τζάκι να σιγοψήνεται στη χόβολη.

Τρόπος μαγειρέματος
• Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με λίγο αλάτι
• Το βάζουμε σε μια  λεκάνη και προσθέτουμε σιγά-σιγά χλιαρό νερό και  λίγο λάδι.
• Χτυπάμε πολύ καλά το μίγμα με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει κουρκούτι όχι πολύ πηχτό, προσέχοντας να μη σβολιάσει
• Με μια μεγάλη κουτάλα παίρνουμε από τη ζύμη και ρίχνουμε πάνω στην πλάκα και την απλώνουμε με ξύλινη κουτάλα
• Όταν ψηθεί η τηγανίτα από τη μια πλευρά (έχει αρχίσει να ξεκολλάει από την πλάκα), τη γυρίζουμε και από την άλλη
• Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα
  • βράζουμε μέλι νερό και ζάχαρη και τις βουτάμε μία-μία
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ